Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa on maaseutuasumisen kolmivuotinen markkinointi- ja kehittämishanke, jonka tavoitteena on houkutella maaseudulle uusia asukkaita ja osaajia.

– Houkutteluun tarvitaan myytävää ja asennetta, vetoaa Repo. Uusien asumismuotojen testaus onnistuu sitä paremmin, mitä enemmän saadaan myytäviä taloja, tontteja, vapaa-ajan asuntoja ja yrityksiä – sekä asennetta vastaanottaa uusia asukkaita ja toimijoita.

Kolmen seutukunnan kehittämisyhtiöiden yhteisenä tavoitteena on myös työn ja tekijöiden saattaminen yhteen.

– Tarvitaan uusia yrittäjiä jatkamaan menestyksekkäiden yrittäjien uraa sekä luomaan uutta yritystoimintaa ja uusia työpaikkoja. Sivusto kertoo esimerkein Osuva-yrityspörssissä myytävistä yrityksistä.

Sivusto www.modernimaaseutukoti.fi avaa kuvakirjana elämän tositarinoita ja hakee seudun markkinoinnin tueksi lisää tarinoita ja kokemuksia maalla asumisesta, kuvia arjesta ja työnteosta sekä asukkaita, jotka ovat valmiita toimimaan uusien asukkaiden ”kotouttajina”.

Hanke etenee vaiheittain ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteismarkkinointihankkeen kanssa ja jatkaa voimallisesti aiempien tulomuuttokampanjoiden työtä.

Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa näyttäytyy vihreän turkoosin ja aniliinin punaisen sävyissä. Sen graafinen asu ja internetsivuston värimaailma tukevat Pohjois-Karjalan uutta markkinointi-ilmettä ja täydentävät sitä tuomalla oman lisänsä mielikuvaan Pohjois-Karjalasta mukavana iloisten ihmisten asuinpaikkana.

Sivuston on toteuttanut PK Media Service Oy.

 

FAKTA
Moderni maaseutukoti Pohjois-Karjalassa
Toteutusaika: 2009-2011
Budjetti: 500 000 euroa
Päärahoittaja: EU:n maaseuturahasto / Pohjois-Karjalan TE-keskus, maaseutuosasto.
Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES:in hallinnoima hanke, jossa osatoteuttajia ovat Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy ja Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI
Hankkeen muita yhteistyökumppaneita ovat Ilomantsin kunta ja Karelia Expert Matkailupalvelu Oy.

Tiedote pdf-muodossa

Tiedote word-muodossa