Vaellus.info
sukeltaa vesistöihin
ja kalastaa venäjäksi

Pohjois-Karjalan vaellusreittioppaan supistettu reittiversio internetissä www.vaellus.info täyttää ensi vuonna 10 vuotta.  Juhlaan tai kasvojen kohotukseen ei luonnossa liikkujien suosimalla sivustolla ole varaa, mutta se juhlistaa merkkivuotta tarjoamalla lisää reittejä, sisältöä ja palveluja.

Tämän vuoden loppuun mennessä 6 000- 18 000 kuukausittaisen kävijän vaellusosio täydentyy  kalastussivustolla, joka ilmestyy myös venäjäksi.

– Suurkiitokset tästä kuuluvat ELY:n Pohjois-Karjalan kalatalouspuolelle, Pohjois-Karjalan kalatalouskeskukselle ja Pohjois-Karjalan kalastusalueille, jotka kaikki ovat käytännössä tukeneet tätä sivua, muun muassa auttamalla kokoamaan järvi- ja vesistökohtaiset tiedot näille sivuille, toteaa vaellus.info palvelun tarjoajan, PK Media Service Oy:n Katri Vuorjoki.

Reiteille käyttöä

Kymmenen vuotta sitten reittien käyttäjätiedon keruulla aloitettu työ pohjoiskarjalaisten vaellusreittien tunnetuksi tekemisessä on tuottanut tuloksia:  tieto reiteistä on lisännyt niiden käyttöä. Pohjois-Karjala tunnetaan vaellusmaakuntana, jossa on mielenkiintoisia reittejä ja tietoa niistä.

Pohjoiskarjalaisittain hyvin sujuneet  Vuoden retkikohde -äänestykset ovat tuoneet lisää julkisuutta ja käyttäjiä reiteille. Sivustolle otetaan lisää reittejä, uusin on Apajalahden luontopolku Rääkkylässä.

Pohjois-Karjalan vaellusreittioppaan englanninkieliseen versioon Outdoor Karelia Finland –oppaaseen lähes jokaisen pohjoiskarjalaisen reitin testanneet tekijät Katri Vuorjoki ja Pekka Virtamo karsivat lisää esiteltäviä reittejä.  Reitin rakenteet eivät olleet kestäviä eikä reittien ylläpidosta ollut varmuutta.

– Otimme mukaan vain reittejä, joille luvattiin ylläpito, muistuttaa Pekka Virtamo mm. kuntien kanssa tehdyistä sopimuksista.

Tietolähteenä

Vaellus.info toimii monien sivustojen lisätiedonlähteenä, esimerkiksi Luontoon.fi  -sivustolla pohjoiskarjalaiset kohteet saavat vaellus.infosta lisää havainnollista tietoa useimmiten karttojen ja lyhyiden reittikuvausten muodossa.  Sivusto on toiminut vuosia Karelia Expertin matkailuneuvonnan tukena.

Lisätietoa
Katri Vuorjoki, PK Media Service Oy
katri.vuorjoki@pkmedia.fi
050 362 6779